Συντομη Πλοήγηση

Κάστρο

Η παραλία του Κάστρου βρίσκεται στη  βορειότερη άκρη του νησιού, κάτω ακριβώς από την παλιά Καστροπολιτεία της Σκιάθου. Απέχει περίπου 12 χλμ από τη πόλη της Σκιάθου

Στο Κάστρο μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα με κάποιο από τα πλοιάρια που ξεκινούν κάθε μέρα από το λιμάνι της Σκιάθου.

Αν αποφασίσετε να προσεγγίσετε το Κάστρο με άλλο τρόπο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο δρόμος - χωματόδρομος - σταματάει πριν το Κάστρο. Την υπόλοιπη απόσταση , περίπου 1800μ, μέσα απο ένα λιθόστρωτο μονοπάτι θα πρέπει να τη διανύσετε με τα πόδια.

Ο Δήμος Σκιάθου έχει φτάξει αυτό το υπέροχο λιθόστρωτο καλντερίμι που φτάνει ως την Καστροπολιτεία και την παραλία του Κάστρου.

Το μονοπάτι είναι αρκετά κατηφορικό οταν πηγαίνει κανείς και ανηφορικό στην επιστροφή. Αν και προτιμότερο θα ήταν να φτάνουν όλοι πεζοί μέχρι την Καστροπολιτεία μπορεί να φτάσουν ως εκεί και μηχανές η μηχανάκια (καλύτερο θα ήταν όλοι με τα πόδια), αλλα καλύτερα όχι με ΙΧ γιατί ο λιθόστρωτος δρομος δεν είναι φαρδύς, ειναι κατηφορικός και ανηφορικός και θα ενοχλείτε και τους πεζοπόρους. Αξίζει κανείς να περπατήσει τα 1800 αυτά μέτρα και να απολαύσει την φύση, την θέα και τα εκκλησάκια της περιοχής .

Αν και υπάρχει και πηγή με νερό σε κάποια εκκλησάκι καλό θα ήταν αν ο καιρός είναι ζεστός να έχετε φροντίσει να έχετε νερό μαζί σας.

Μια ιδιαίτερα όμορφη και φυσική παραλία που έχει πάρει το όνομα της από την περιοχή.

Μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά της με μία επίσκεψη στην παλιά πόλη του Κάστρου.

Η παραλία διαθέτει και μπαράκι και το τοπίο είναι μαγευτικό.

Όλες οι βόρειες παραλίες σε περιόδους που φυσά το μελτέμι ( βόρειοι άνεμοι ) είναι εκτεθειμένες στο καιρό σε αντίθεση με τις δυτικές και νότιες παραλία που παραμένουν απάνεμες.