Συντομη Πλοήγηση

Μικρή Μπανάνα

Η παραλία Μικρή Μπανάνα ( Παραλία Γυμνιστών ) βρίσκεται στο Δυτικό τμήμα της Σκιάθου , δίπλα ακριβώς από την Μεγάλη Μπανάνα (πιο βόρεια) και απέχει περίπου 13.7 χλμ από την πόλη της Σκιάθου και λίγο μετά τις Κουκουναριές. Είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Σκιάθου και είναι παραλία γυμνιστών.

Ο όρμος αυτός που φιλοξενεί την Μικρή και την γειτονική Μεγάλη Μπανάνα ( αρχικά παραλία γυμνιστών αλλά πλέον πιο κοσμική ... ) ονομαζόταν όρμος Κρασσά, αλλά αργότερα μετονομάστηκε και πήρε το συγκεκριμένο όνομα εξαιτίας του κυρτού σχήματος που παραπέμπει στο σχήμα μιας Μπανάνας αλλά και του χρώματος της αμμουδιάς.

Πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα και ελαιόδεντρα διαμορφώνουν ένα υπέροχο τοπίο  και όσο ο ήλιος δύει τόσο πιο όμορφες εικόνες σχηματίζονται μέχρι να έρθει το βράδυ.

Αν αποφασίσετε να πάτε εκεί με λεωφορείο θα χρειαστεί να περπατήσετε λίγο από την πλησιέστερη στάση.

Η παραλία συγκεντρώνει κυρίως γυμνιστές.

Η οδική πρόσβαση μέχρι ένα σημείο είναι πιο εύκολη με μηχανάκι, και λιγότερο εύκολη με αυτοκίνητο καθώς ο δρόμος σταματά σε ένα σημείο και δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Θα βρείτε σήμανση λίγο πριν τις Κουκουναρίες στο δεξί σας χέρι στο ανηφορικό δρόμο, αλλά θα χρειαστεί να περπατήσετε μετά την Μεγάλη Μπανάνα ένα σύντομο μονοπάτι ως την παραλία.

Η πλησιέστερη στάση λεωφορείου βρίσκεται στις Κουκουναριές και έτσι  θα πρέπει να διανύσετε την απόσταση ως την παραλία , περίπου 800 μ, στην αρχή ανηφορικά και έπειτα για λίγα λεπτά κατηφορικά ως την παραλία.

Στάση: 24 Κουκουναριές