Συντομη Πλοήγηση

Πληροφορίες Αεροδρομίων

Πληροφορίες Αεροδρομίων

  • Σκιάθος Αεροδρόμιο Βόρειες Σποράδες
  • Olympic Air Αθήνα Σκιάθος

Αεροδρόμιο Σκιάθου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ JSI

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΟΛΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»

Διεθνής Αερολιμένας Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”

Χρήσιμοι σύνδεσμοι, αεροπορικές εταιρείες και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.  Περισσότερα

Αεροδρόμιο Σκιάθου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ JSI

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου (JSI), απέχει 3χλμ. από την πόλη της Σκιάθου.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εκτελούνται καθημερινά πτήσεις από/προς Αθήνα, οι οποίες συνεχίζονται και τον χειμώνα με 2 - 3 δρομολόγια .

Το καλοκαίρι επίσης εκτελούνται 2 - 3 δρομολόγια απο/πρός Θεσσαλονίκη όπως επίσης και πολυάριθμες πτήσεις charter από όλη την Ευρώπη, απευθείας στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Η πρόσβαση με τον αερολιμένα γίνεται μόνο με ταξί, με χρέωση περίπου 6 €.

Πιάτσα με ταξί υπάρχει στην έξοδο του αερολιμένα.

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 -17:00.

Τηλεφωνικό κέντρο: 00302427022376

Τα ελεγκτήρια εισιτηρίων της Ολυμπιακής βρίσκονται στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου στη μέση, ενώ το εκδοτήριο εισιτηρίων βρίσκεται στην αριστερή πλευρά.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για το κοινό : 00302427022200 και 00302427022229

OLYMPIC AIR : https://www.olympicair.com ή AEGEAN AIR : https://aegeanair.com

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΟΛΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Τηλεφωνικό κέντρο αεροδρομίου: 00302103530000
Ιστοσελίδα: https://volosairport.gr

Ο Κρατικός Αερολιμένας Νέας Αγχιάλου άρχισε την λειτουργία του το 1991. Βρίσκεται 26 χμ. μακριά από τη πόλη του Βόλου και είναι εύκολα προσβάσιμος από τον αυτοκινητόδρομο E75. Το αεροδρόμιο έχει εξυπηρετήσει στο παρελθόν την αεροπορική σύνδεση Βόλου-Αθήνας καθώς και πτήσεις τσάρτερ από πολλά μέρη της Ευρώπης.

Η ολοκλήρωση του νέου αεροσταθμού 9.000 τ.μ., η οποία υπολογίζεται μέσα στο 2009, αναμένεται να δώσει διαφορετική ώθηση στη ανάπτυξη του αερολιμένα. Ήδη η Air Berlin πραγματοποιεί πτήσεις με προορισμό τη Νυρεμβέργη, το Βερολίνο, το Ντίσελντορφ και το Αμβούργο.

Εκτός των τακτικών δρομολογίων της Αir Berlin, ο αερολιμένας συνεχίζει να φιλοξενεί αρκετές πτήσεις τσάρτερ.

Το νέο κτίριο του αεροσταθμού περιλαμβάνει ισόγειο όπου θα είναι η αίθουσα αναμονής και 10 θύρες εισόδου και εξόδου και άνω όροφο, όπου θα στεγαστεί εστιατόριο και τα καταστήματα duty free.Ο περιβάλλων χώρος είναι 24.000 τ.μ., και προβλέπονται θέσεις στάθμευσης.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»

Τηλεφωνικό κέντρο αεροδρομίου: +30 210 3530000
Ιστοσελίδα: https://www.aia.gr

Το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος (ATH), ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2001 και εξυπηρετεί ετησίως πάνω από 16 εκατομμύρια ταξιδιώτες. Βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της πόλης των Αθηνών και απέχει 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας.

Διεθνής Αερολιμένας Θεσσαλονίκης “Μακεδονία”

Πηγή Olympicair.com
Τηλεφωνικό κέντρο αεροδρομίου: +30 2310 985000 / +30 2310 475555
Ιστοσελίδα: https://www.thessalonikiairport.gr/

Πληροφορίες αερολιμένα

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

O Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης Μακεδονία (SKG), βρίσκεται 15 χλμ. νοτιοανατολικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης, κοντά στη Καλαμαριά και είναι το τέταρτο σε κίνηση αεροδρόμιο της Ελλάδας. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης μπορείτε να μεταβείτε χρησιμοποιώντας τη λεωφορειακή γραμμή 78 που θα σας μεταφέρει μέχρι το νέο σιδηροδρομικό σταθμό (ΟΣΕ) της πόλης.

Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά 1 ώρα περίπου και η διάρκεια της μετάβασης ανάλογα με την κίνηση στην πόλη αντιστοιχεί σε περίπου 45 λεπτά. Εκτός από το λεωφορείο, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ταξί προκειμένου να μεταβούν στον προορισμό τους.

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν 2 σταθμοί συγκέντρωσης ταξί.

Το κόστος της μετάβασης με ταξί από το αεροδρόμιο Μακεδονία στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι περίπου 6 με 9 €. Περαιτέρω, διατίθεται λεωφορείο για περιήγηση της Πόλης της Θεσ/νίκης σε 50΄Λεπτά από τον ΟΑΣΘ το οποίο είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία εξυπηρετεί τοπικές και διεθνείς πτήσεις προς Ευρωπαϊκές χώρες και την Κύπρο. Λειτουργεί όλο το 24ωρο ως επιβατικός και εμπορευματικός σταθμός με 14 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών όλων των μεγεθών.

Είναι πλήρως εξοπλισμένο με υπηρεσίες όπως 24ωρη φύλαξη αποσκευών, διαθέσιμους χώρους στάθμευσης επί 24ωρου βάσεως, τράπεζες, γραφείο πρώτων βοηθειών, φαρμακείο, διευκολύνσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, γραφείο πληροφοριών, γραφείο απολεσθέντων, αίθουσες αναμονής επιβατών διακεκριμένης θέσης, αίθουσα VIP, καταστήματα duty-free, εστιατόρια και καφέ.